Hozzávalók:
100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
175 g finomliszt
1 kk. sütőpor
1/2 kk. szódabikarbóna
150 g reszelt trappista sajt
1 kk. só
150 g tejföl
150 ml tej
60 ml étolaj
1 tojás
Egy nagy tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és a sajtot. Egy mérőkancsóba kimérjük a tejet, a tejfölt, és az olajat. Hozzáadjuk a tojást és összekeverjük. A száraz hozzávalókhoz hozzáöntjük a nedves hozzávalókat és összedolgozzuk. Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük kapszlikkal, és elosztjuk bennük a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. 12 muffin lesz belőle. Frissen, vajjal a legfinomabb.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: