Hozzávalók:
1 tojás
125 g porcukor
175 g vaj
75 g kandírozott narancshéj
50 g étcsokoládé
75 g dió
50 g aszalt vörös áfonya
1 narancs héja
225 g rétesliszt
1 tasak sütőpor
1 csapott mk. só
5 tojásfehérje
A vajat megolvasztjuk. Az étcsokoládét és a diót apróra vágjuk. Egy tálban haborsa keverjük a tojást a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, és tovább keverjük. Belereszeljük a narancs héját, és beletesszük a kandírozott narancshéjat, az étcsokoládét, a diót és az áfonyát. Összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a sütőport, és ezzel is összekeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy őzgerincformát vastagon kivajazunk és kilisztezünk, beleöntjük a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: