KittyKitchen

Vaníliás-fahéjas rugelach

A tésztája vaníliás, a tölteléke fahéjas.

Hozzávalók:

150 g liszt
20 g Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
100 g vaj
100 g tejföl

a töltelékhez
25 g vaj
5 g fahéj
90 g nádcukor

IMG_5142

A lisztet összekeverjük a sóval és a vaníliás cukorral, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, összegyúrjuk. A tésztát egy órát hűtőszekrényben pihentetjük. A töltelékhez megolvasztjuk a vajat, és a cukorba belekeverjük a fahéjat. A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Megkenjük őket olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral. A köröket 8-8 cikkre vágjuk. A cikkeket kiflinek feltekerjük és sütőlemezre rakosgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. 16 kiflicske lesz belőle.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!