Hozzávalók:
225 g finomliszt
60 g porcukor
15 g Bourbon vaníliás cukor
150 g vaj
1 tojás
10 g kakaópor
Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral és a vaníliás cukorral, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, és összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyik felét összegyúrjuk a kakaóporral. Mindkét tésztát kb. 25*8 cm-es téglalappá nyújtjuk. A fehér téglalapot megkenjük tojásfehérjével, és ráhejezzük a barna lapot, kicsit összenyomkodjuk. Az így kapott kétszintes téglalapot hosszában félbe vágjuk. Az egyik félnek a tetejét megkenjük tojásfehérjével, és ráhelyezzük a másik felet, összenyomkodjuk. Az így kapott hasábot folpackba csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a mélyhűtőbe. Onnan kivéve éles késsel 8-10 mm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Kb. 30 darab lesz belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: