KittyKitchen

Mini bagel

Hozzávalók:

250 ml langyos víz
15 ml malátaszirup (vagy 1 ek. cukor)
7 g szárított élesztő
300 g kenyérliszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
2 kk. só
15 ml olívaolaj

a főzéshez
15 ml malátaszirup (vagy 1 ek. cukor)

DSCN0238

A langyos vízben elkeverjük a malátaszirupot és az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a liszteket és a sót. A közepébe mélyedést készítünk. Ebbe beleöntjük az élesztős vízet és az olajat. Tésztává gyúrjuk, majd 5-10 percig dagasztjuk. Rugalmas, nem ragacsos tésztát kapunk. Egy-másfél óráig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 16 részre osztjuk. Mindegyikből gombócot formálunk, és újabb 20-30 percig kelesztjük. Egy fazékban kb. 2,5 liter vízbe belekeverjük a malátaszirupot, felforraljuk. A tésztagombócok közepébe az ujjunkkal lyukat fúrunk. A bageleket négyesével-ötösével a forró vízbe dobjuk, és egy percig főzzük, közben egyszer megfordítjuk. A kifőzött bageleket sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!