KittyKitchen

Graham keksz

Hozzávalók:

225 g Graham liszt
75 g finomliszt
60 g nádcukor vagy kókuszcukor
1 kk. szódabikarbóna
1/4 kk. só
1/8 kk. fahéj
90 g vaj
30 g méz
50 ml tej

DSCN0307

Egy tálban összekeverjük a liszteket, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, a mézet és a tejet. Összegyúrjuk. A tésztából labdát formálunk, folpackba csomagoljuk és kb. 45 percig a hűtöszekrényben pihentetjük. A lehűlt tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 5*5 cm-es négyzetekre vágjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Kb. 40 darab nem túl édes keksz lesz belőle. Aki határozottan édes kekszet szeretne, legalább másfélszer ennyi cukrot tegyen bele, és az is inkább nádcukor legyen.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!