Hozzávalók:
a tésztához
200 g finomliszt
1 csipet só
100 g vaj
1 tojás
a töltelékhez
125 g Gyulai kolbász
150 g sajt
200 g tejföl
2 tojás
3-4 csipet só
A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a felkockázott vajat és a tojást, összegyúrjuk. A tésztából gombócot formálunk, folpackba csomagoljuk, és betesszük a hűtőszekrénybe pihenni. A kolbászt kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel, a tojásokkal és a sóval. A tésztát elővesszük a hűtőszekrényből, és nyolc egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 10 cm átmérőjű piteformát. A pitéken elosztjuk a tölteléket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük őket. Nyolc kis pite lesz belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: