Hozzávalók:
250 ml tej
1 kk. cukor
25 g élesztő
100 g vaj
75 g mandulapálcika
500 g finomliszt
45 g porcukor
1 csipet só
1 tojás
1 tojássárgája
a kenéshez
1 tojásfehérje
A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk az 1 kk. cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk. A mandulát egy sepenyőben megpirítjuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral és a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, és beletesszük a felfuttatott élesztőt, a tojást és a tojássárgáját, összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk, a végén belegyúrjuk a mandulát. A tésztát 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük. Egy 12-es muffinforma mélyedéseit kikenjük vajjal, liszttel meghintjük. A tésztát 12 egyforma részre osztjuk. Mindegyikből egy-egy 25 centi hosszú rudat sodrunk, feltekerjük, és a formába tesszük. A briósokat még 20-25 percig kelesztjük, majd megkenjük a tetejüket a tojásfehérjével, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük őket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: