Hozzávalók:
50 ml tej
1 kk. cukor
10 g élesztő
250 g finomliszt
1 csapott kk. só
125 g vaj
1 tojássárgája
125 g juhtúró
a kenéshez
1 tojásfehérje
A tejet meglangyosítjuk, és elkeverjük a cukorral. Belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a juhtúrót és a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk. A tésztát egy órát pihentetjük, majd 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét lekenjük a tojásfehérjével. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Kb. 30 pogácsa lesz belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: