Hozzávalók:
175 g finomliszt
100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
75 g nádcukor
1/2 kk. só
1 csomag sütőpor
1/2 kk. fahéj
1/4 kk. szerecsendió
1/8 kk. szegfűszeg
200 g sárgarépa lereszelve
100 ml étolaj
225 ml tej
2 tojás
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a cukrot, a sót, a sütőport, a fűszereket és a reszelt sárgarépát. Egy mérőkancsóban összekeverjük az olajat, a tejet és a tojásokat. A nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük, és nagyjából összedolgozzuk. Nem baj, ha csomós marad. A muffinforma mélyedéseit kibéleljük kapszlikkal, és elosztjuk bennük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. 12 muffin lesz belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: