Hozzávalók:
5 tojás
1 narancs reszelt héja
50 ml narancslé
150 g cukor
200 g reszelt sárgarépa
100 g darált mandula
100 g finomliszt
1 kk. sütőpor
a tetejére
125 g krémsajt
30 g narancslekvár
1 kk. méz
marcipánrépa
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a narancshéjjal, a narancslével és a cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. A darált mandulát összekeverjük a liszttel és a sütőporral, és az előzőekhez adjuk. Végül beleforgatjuk a masszába a tojásfehérjehabot, és kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A krémhez összekeverjük a krémsajtot a narancslekvárral és a mézzel. A kihűlt torta tetejére kenjük a krémet, és marcipánrépával díszitjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: