KittyKitchen

Sonkás-tojásos batyu – húsvéti maradékból

Hozzávalók:

a tésztához
100 ml tej
1 kk. cukor
12 g élesztő
200 g liszt
1/2 kk. só
100 g főtt krumpli (héj nélkül)
30 ml olívaolaj

a töltelékhez
fél fej vöröshagyma
200 g főtt sonka
1 tojássárgája
4 főtt tojás

a tetejére
1 tojásfehérje

IMG_5906

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és a belemorzsolt élesztővel, felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a főtt krumplit és az olívaolajat, összegyúrjuk. A duplájára kelesztjük a tésztát (kb. 45 perc). Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. A sonkát kis darabokra tépkedjük, és a tojássárgájával és a hagymával aprítógépben pépesítjük. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Mindegyik darabot 15-20 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. A tésztára tesszük a töltelék negyedét, és a kezünkkel lenyomkodjuk úgy, hogy ne érjen a tészta széléig. A közepére tesszük a tojást. A tésztalapot félbehajtjuk, a széleit összenyomkodjuk, és az összenyomott felével felfelé sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. A batyukat még 15 percig hagyjuk kelni. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és fogpiszkálóval megszurkáljuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. 4 batyu lesz belőle.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!