KittyKitchen

Madeleine

50 g vaj + a forma kikenéséhez kb. 15 g
2 tojás
90 g cukor
10 g bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
100 g finomliszt
1/2 kk. sütőpor
50 ml tej

IMG_5932

A vajat megolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Belevegyítjük az olvasztott vajat, aztán a lisztet és a sütőport, végül a tejet. A madeleine forma mélyedéseit kikenjük olvasztott vajjal, és elosztjuk bennük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. 18 sütemény lesz belőle.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!