Hozzávalók:
150 ml tej
40 g + 1 kk. cukor
25 g élesztő
75 g vaj
400 g finomliszt
1/4 kk. só
25 g kakaópor
1 narancs reszelt héja
1 tojás
2 tojássárgája
a töltelékhez
80 g (kókusz)cukor
40 g kakaópor
40 g vaj
a kenéshez
20 g olvasztott vaj
A tejet meglangyosítjuk, és egy nagy tálba öntjük (ebbe jön majd a tészta többi hozzávalója is). Belekeverjük az 1kk. cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk. A lisztet összekeverjük a sóval és a kakaóporral. A felfuttatott élesztőhöz adjuk a cukrot, a reszelt narancshéjat, a vajat, a tojást és a tojássárgákat, összekeverjük. 2-3 részletben beledolgozzuk a lisztes keveréket. A tésztát 5-10 percig gyúrjuk, majd egy gombócot formálunk belőle. A tál aljába egy pici olívaolajat öntünk (vagy olvasztott vajat, ha az jobban tetszik), és megforgatjuk benne a tésztát, hogy a felülete mindenhol olajos legyen. A tálat letakarjuk konyharuhával, és a tésztát egy-másfél óra alatt a duplájára kelesztjük. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, a cukrot összekeverjük a kakaóporral. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és egy 30*40 cm-es téglalapot nyújtunk belőle. A tésztát megkenjük az olvasztott vajjal úgy, hogy az egyik hosszabb oldalánál egy 2-3 centis sáv szabadon maradjon. A kakaós keveréket rászórjuk az olvasztott vajra. A tésztát feltekerjük annál a hosszabbik oldalánál kezdve, ahol van töltelék. Egy 40 cm hosszú rudat kapunk. Éles késsel 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt hőálló tálba fektetjük, és körbekenjük őket olvasztott vajjal. A csigákat újabb 45-60 percig kelesztjük. Az a jó, ha ez alatt pont elfoglalják a rendelkezésükre álló helyet. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és az aljába teszünk egy vízzel töltött tálat. A megkelt csigákat kb. 35 perc alatt megsütjük. 16 darab lesz belőle.
Nagyon finom! Kóstoltam,