KittyKitchen

Epres fánk fehér csokoládémázzal

Hozzávalók:

50 g vaj
125 g eper
125 g liszt
1 csipet só
1 kk. sütőpor
75 g cukor
1 tojás

a forma kikenéséhez
olvasztott vaj vagy olaj

a mázhoz
15 g vaj
30 ml tejszín
100 g fehér csokoládé

DSC_0211k

A vajat megolvasztjuk. Az epret megmossuk és összeturmixoljuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral és a cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, és beleöntjük az olvasztott vajat és az eperpürét. Az egészet összekeverjük. A fánk sütőforma mélyedéseit kikenjük olvasztott vajjal vagy olajjal, és elosztjuk bennük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük. A mázhoz összeolvasztjuk a vajat, a tejszínt és a fehér csokit. Hűlni hagyjuk, majd belemártjuk a fánkokat. 12 darab lesz belőle.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!