Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
kevés olaj
75 g trappista sajt
150 g finomliszt
75 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kk. sütőpor
1 kk. só
50 g vaj
50 ml tej
85 g natúr joghurt
a kenéshez
tej
A sajtot lereszeljük. A hagymát kevés olajon megpároljuk. Egy tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk. Beleforgatjuk a hagymát és a sajtot. A közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a tejet és a joghurtot. A tésztát összegyúrjuk, majd lisztezett felületen 1,5-2 cm vastag négyzetté nyújtjuk. A négyzetet 4 kisebb négyzetre vágjuk, a kis négyzeteket átlósan elfelezzük. 8 db háromszöget kapunk. A tetejüket megkenjük tejjel. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Langyosan, vajjal döfi vacsi.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: