Hozzávalók:
100 g mandula
75 g marcipánmassza
5 tojás
120 g xilit vagy cukor
100 g finomliszt
1 kk. sütőpor
50 ml tej
200 g málna
A marcipánmasszát kis darabokra vágjuk, és a mandulával együtt ledaráljuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a xilittel (vagy cukorral). Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a marcipános mandulát és a tejet, összekeverjük. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Egy kb. 15*25 cm-es tepsit kivajazunk, belisztezünk. Beleöntjük a tésztát, a tetejére szórjuk a málnát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Málnából a megadott mennyiségnél több is elfér benne.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: