Hozzávalók:
100 g marcipánmassza
50 g mandulapálcika
150 g finomliszt
1/2 kk. sütőpor
50 g porcukor
10 g vaníliás cukor
1 csipet só
50 g vaj
2 tojásfehérje
A marcipánmasszát 15-20 percre betesszük a mélyhűtőbe. A mandulapálcikát egy serpenyőben megpirítjuk. A mélyhűtőben remélhetőleg megkeményedett marcipánt lereszeljük. A lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a marcipánnal és a mandulával. Hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk. A tojásfehérjét enyhén felverjük (nem kell habbá), a lisztes keverékhez adjuk, és az egészet összegyúrjuk. Lisztezett felületen egy kb. 25 cm hosszú és 6-8 cm széles rúdat formálunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és 170 forkra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd éles késsel kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket visszafektetjük a sütőlemezre, és még kb. 15 percig sütjük. Kávéba mártogatva fogyasztjuk.
Ezt bűn volt ilyen mennyiségű hozzávalóval megadni! Minimum dupla adag kell belőle kapásból! Veszélyesen finom!