KittyKitchen

Csokis-diós ír szódás kenyér

Hozzávalók:

100 g étcsokoládé
60 g dió
300 g finomliszt
60 g cukor
1 kk. szódabikarbóna
1 nagy csipet só
125 g natúr joghurt
125 ml tej

DSC_0431

A csokit és a diót apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a cukorral, a szódabikarbónával és a sóval. Belevegyítjük a csokit és a diót. A joghurtot összekeverjük a tejjel, és a száraz anyagokhoz öntjük. Összekeverjük, majd gyorsan összegyúrjuk. Kivajazunk-belisztezünk egy olyan hőálló tálat, aminek van fedele. A tésztából cipót formálunk, a tálba tesszük és lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, és további 10-15 percig sütjük, míg a teteje szépen megbarnul. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. Pár percig a tálban hagyjuk, majd rácsra tesszük hűlni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!