Akinek tele a kamrája szilvával, mert szedd magad akció volt, itt egy finom ötlet a felhasználásához.
Hozzávalók:
a tésztához
50+ ml tej
20 g + 1 kk. cukor
10 g élesztő
250 g finomliszt
1 csipet só
125 g vaj
1 tojássárgája
a töltelékhez
100 g dió
600 g szilva
1/2 kk. fahéj
3 ek. méz
50 ml tejet meglangyosítunk, elkeverjük 1 kk. cukorral és az élesztővel, felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját, összegyúrjuk. Szükség esetén tejjel lágyítjuk, de ne legyen ragacsos. A tésztát egy órát pihentetjük. Közben a diót durvára daráljuk vagy vágjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk. Egy 20*30 cm-es tepsit kivajazunk-belisztezünk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Rászórjuk a diót, majd a szilvát. Meghintjük a fahéjjal, és rácsurgatjuk a mézet. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: