És lokálisan. Vagyis mindig azt együk, ami éppen akkor terem éppen ott, ahol vagyunk. Manapság, amikor szeptemberben lehet epret, márciusban meg görögdinnyét kapni, ez nem is olyan egyszerű. Lajos Mari nagymamája mindig körbejárta a piacot, és azt vette, amiből a legtöbb van, mert annak van szezonja, és az a legolcsóbb. Ha az egész piac bejárására nincs időnk, használjuk a bejegyzés alján található gyümölcsnaptárat (forrás: http://www.nyitottkert.hu/). Esetleg lehet a két módszert kombináltan alkalmazni.
Tehát a szezonális gyümölcs- és zöldségfogyasztás előnyei:
Minden gyümölcs és zöldség akkor a legfinomabb, amikor szezonja van.
Minden gyümölcs és zöldség akkor a legolcsóbb, amikor szezonja van.
A szezonális gyümölcsök és zöldségek termesztéséhez kell a legkevesebb mesterséges beavatkozás, vagyis fogyasztásuk környezetkímélő.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: