Hozzávalók:
az alaphoz
70 g vaj
140 g zabkeksz
a krémhez
500 g krémsajt
1 nagy banán (kb. 130 g héj nélkül)
2 tojás
1 tojássárgája
25 g liszt
1 citrom reszelt héja
10 g bourbon vaníliás cukor
80 g cukor
A vajat megolvasztjuk, a kekszet ledaráljuk, a kettőt összekeverjük. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt fektetünk, és belenyomkodjuk a keksz-vaj keveréket. Betesszük a hűtőszekrénybe. A banánt meghámozzuk, és darabokra törjük, majd a krém többi hozzávalójával együtt konyhai robotgépbe tesszük, összekeverjük. Robotgép hiányában kanállal keverünk, de előtte a banánt villával összenyomkodjuk. A tortaformát elővesszük a hűtőszekrényből, és beleöntjük a krémet. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc után a hőmérsékletet 110 fokra mérsékeljük, és addig sütjük a tortát, míg a teteje nagyjából megszilárdul (kb. 45 perc). A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd levesszük róla a karikát, és hűtőszekrénybe tesszük néhány órára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: