Hozzávalók:
150 g liszt
30 g darált dió
100 g vaj
1/2 citrom reszelt héja
10 g bourbon vaníliás cukor
40 g porcukor
1 csipet só
1 tojássárgája
az összeállításhoz
meggylekvár
kb. 150 g étcsokoládé
1 ek. étolaj
A lisztet összekeverjük a dióval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát 20-30 percig a hűtőszekrényben pihentetjük, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Egy kb. 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A csokoládét az olajjal megolvasztjuk. A kihűlt lapokat párosával meggylekvárral összeragasztjuk, és az olvasztott csokoládéba mártjuk. Rácsra tesszük, és megvárjuk míg a csokoládé megszilárdul. 20-22 darab lesz belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: