Hozzávalók:
a tésztához
200 ml tej
1 kk. cukor
15 g élesztő
300 g liszt
1 kk. só
30 g vaj
a töltelékhez
150 g sűrített paradicsom
60 g paprikás szalámi
125 g trappista sajt
A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük a cukorral és az élesztővel, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű tésztát kapjunk, vagyis kovászt készítünk. A tetejét liszttel megszórjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk. A maradék lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a vajat és a kovászt, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kigömbölyítjük, a felületét beolajozzuk, és letakart tálban a duplájára kelesztjük (40-60 perc). A töltelékhez a szalámit kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és egy kb. 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a paradicsompürével, megszórjuk a szalámival és a sajttal, majd a hosszabb oldalánál fogva feltekerjük. Az így kapott rúdat nagyjából 3,5 cm széles szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. 12 darab lesz belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: