KittyKitchen

Csokoládés panettone cserépben

Hozzávalók:

300 g liszt
egy nagy csipet só
4 g instant élesztő
40 g cukor
10 g Bourbon vaníliás cukor
150 ml tej
75 g vaj
2 tojássárgája
100 g csokicsepp
a kenéshez 1 tojás

IMG_5119

Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, az élesztővel, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet egy lábosban meglangyosítjuk, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, mig nagyjából felolvad. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a vajas tejet és a tojássárgákat. Összegyúrjuk és addig dagasztjuk, míg már nem ragad sem a tálhoz, sem a kezünkhöz. Belegyúrjuk a csokicseppet. A tésztát egy óráig pihentetjük. Kivajazzuk, belisztezzük egy virágcserép alját. Az oldalát kibéleljük két réteg sütőpapírral úgy, hogy jócskán túllógjon a peremén. A tésztát átgyúrjuk, beletesszük a cserépbe, és még fél órát pihentetjük. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt szép barnára sütjük. Én egy 6 dl űrtartalmú cserepet használtam, és a tészta jócskán kinőtt belőle sütés közben, úgyhogy lehet ennél nagyobbat is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!