KittyKitchen

Csokis keksz

Hozzávalók:

40 g zabpehely
150 g liszt
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet só
1 késhegynyi fahéj
125 g vaj
100 g nádcukor
1 tojás
100 g csokoládé csepp
75 g dió

DSCN0351

Egy kisebb tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Egy nayobb tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, majd a tojással is. A vajas keverékhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, és összegyúrjuk. Végül belegyúrjuk a csoki cseppet és a darabokra tördelt diót is. A tésztát fél-egy órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Onnan kivéve diónyi gombócokat formálunk belőle, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, és a tenyerünkkel ellapítjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. 20-25 keksz lesz belőle.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!