Hozzávalók:
100 g tökmag
100 ml tej
1 kk. cukor
15 g élesztő
400 g finomliszt
1 kk. só
200 g vaj
1 tojás
a kenéshez
tejszín
2-3 órával a tészta összeállítása előtt a tökmagot beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi.
A tejet meglangyosíjuk, elkeverjük a cukorral és a belemorzsolt éleztővel, felfuttatjuk. A lisztet öszekeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a megkelt élesztőt és a tojást. Az egészet összegyúrjuk, a végén beledolgozzuk a lecsepegtetett tökmagot. A tésztát 1-2 órát pihentetjük. Utána kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és egy 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét megkenjük tejszínnel. 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. Kb. 50 darab lesz belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: