KittyKitchen

Csokibogyós sütemény

Hozzávalók:

50 g vaj
100 g cukor
10 g bourbon vaníliás cukor
2 tojás
50 ml tej
15 ml rum
150 g finomliszt
1 kk. sütőpor
1 csipet só
100 g sütésálló csokibogyó

DSC_0360

A vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A cukros vajat habosra keverjük a tojássárgájával. Belevegyítjük előbb a tejet és a rumot, majd a lisztet, a sütőport és a sót. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjét. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe öntjük, és a tetejére szórjuk a csokibogyót. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Én egy 22 cm átmérőjű kerek tortaformát használtam.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!