Hozzávalók:
275 g finomliszt
1 tasak sütőpor
1/2 kk. só
40 g porcukor
10 g bourbon vaníliás cukor
75 g vaj
200 g áfonya
150 ml tejszín
1 tojás
a kenéshez
tejszín
A lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral, a sóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a megmosott áfonyát, és elkeverjük. A tejszínt és a tojást egy kancsóban összekeverjük, és az előzőekhez adjuk. Az egészet összekeverjük, majd óvatosan – hogy az áfonya össze ne törjön – összegyúrjuk. Lisztezett felületen kb. 16*24 cm-es téglalappá nyújtjuk. Hosszában felezzük, széltében harmadoljuk, így hat négyzetet kapunk. A négyzeteket átlósan félbe vágjuk. Az így kapott háromszögeket sütőlemezre rakosgatjuk, a tetejüket tejszínnel megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 16-18 percig sütjük. 12 darab lesz belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: