Forró csokoládé

Hozzávalók:

66 g 60%-os étcsokoládé

100 ml tejszín

300 ml tej

1 kk. holland kakaópor

4 kk. nádcukor/kókuszcukor

A tejszínt és a tejet egy kancsóban összekeverjük. A csokoládét kis darabokra törjük és óvatosan, kevergetve elkezdjük olvasztani a tűzhelyen. Amikor már majdnem teljesen felolvadt, hozzáadunk kb. fél decit a tejszínes tejből. Ezzel addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad a csoki. Amikor ez megtörtént, hozzáöntjük a maradék tejszínes tejet. A kakaóport a cukorral elvegyítjük és egy kicsi víz hozzáadásával krémesre keverjük. Ezt is a csokis tejhez adjuk, elkeverjük és addig melegítjük, amíg el nem érjük a kívánt hőmérsékletet, de nem forraljuk föl. Két bögrényi lesz belőle.

Tovább a blogra »