Mézes puszedli

Hozzávalók:

150 g méz

75 g vaj

2 tojás

50 g porcukor

1 narancs reszelt héja

50 ml narancslé

360 g liszt

1/2 kk. szódabikarbóna

1 ek. mézeskalácsfűszer

A vajat a mézzel megolvasztjuk. Egy tálban összekeverjük a tojást a cukorral, a reszelt narancshéjjal és a narancslével, majd belevegyítjük a mézes keveréket is. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a mézeskalácsfűszert, és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap hat rudat formálunk belőle, és mindegyiket tíz egyenlő részre vágjuk. A darabokból gombócokat formálunk és sütőlemezre rakosgatjuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. Lehet, hogy kevesebb idő is elég neki. Figyelni kell, hogy ne égjen oda.

Tovább a blogra »