Gouda sajtos pogácsa

Hozzávalók:

100 ml tej

15 g élesztő

1 kk. cukor

400 g liszt

1 kk. só

150 g Gouda sajt lereszelve

200 g vaj

1 tojás

a kenéshez 1 tojás

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojást, összegyúrjuk. A tésztát egy órán át pihentetjük. Utána kb. 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és egy nagyjából 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük és 15 percig pihentetjük őket. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. 50-60 darab lesz belőle.

Tovább a blogra »