Sajtos muffin

Hozzávalók:

100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

175 g finomliszt

1 kk. sütőpor

1/2 kk. szódabikarbóna

150 g reszelt trappista sajt

1 kk. só

150 g tejföl

150 ml tej

60 ml étolaj

1 tojás

Egy nagy tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és a sajtot. Egy mérőkancsóba kimérjük a tejet, a tejfölt, és az olajat. Hozzáadjuk a tojást és összekeverjük. A száraz hozzávalókhoz hozzáöntjük a nedves hozzávalókat és összedolgozzuk. Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük kapszlikkal, és elosztjuk bennük a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. 12 muffin lesz belőle. Frissen, vajjal a legfinomabb.

Tovább a blogra »