Narancsos-csokis gyümölcskenyér

Hozzávalók:

1 tojás

125 g porcukor

175 g vaj

75 g kandírozott narancshéj

50 g étcsokoládé

75 g dió

50 g aszalt vörös áfonya

1 narancs héja

225 g rétesliszt

1 tasak sütőpor

1 csapott mk. só

5 tojásfehérje

A vajat megolvasztjuk. Az étcsokoládét és a diót apróra vágjuk. Egy tálban haborsa keverjük a tojást a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, és tovább keverjük. Belereszeljük a narancs héját, és beletesszük a kandírozott narancshéjat, az étcsokoládét, a diót és az áfonyát. Összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a sütőport, és ezzel is összekeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy őzgerincformát vastagon kivajazunk és kilisztezünk, beleöntjük a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.

Tovább a blogra »