Vaníliás-fahéjas rugelach

A tésztája vaníliás, a tölteléke fahéjas.

Hozzávalók:

150 g liszt

20 g Bourbon vaníliás cukor

1 csipet só

100 g vaj

100 g tejföl

a töltelékhez

25 g vaj

5 g fahéj

90 g nádcukor

A lisztet összekeverjük a sóval és a vaníliás cukorral, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, összegyúrjuk. A tésztát egy órát hűtőszekrényben pihentetjük. A töltelékhez megolvasztjuk a vajat, és a cukorba belekeverjük a fahéjat. A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Megkenjük őket olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral. A köröket 8-8 cikkre vágjuk. A cikkeket kiflinek feltekerjük és sütőlemezre rakosgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. 16 kiflicske lesz belőle.

Tovább a blogra »