Citromos-mákos korong

Hozzávalók:

175 g vaj

100 g porcukor

1 citrom reszelt héja

1 tojás

225 g finomliszt

50 g darált mák

1 nagy csipet só

a tetejére kb. 150 g citromkrém (lemon curd)

A vajat kikeverjük először a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd a hozzáadott tojással. Hozzáadjuk a lisztet, a mákot és a sót, összedolgozzuk. A tésztából diónyi gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket. A gombócok közepébe mélyedést nyomunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük. Amikor a sütik nagyjából kihűltek, a mélyedésekbe 1-1 mokkáskanál citromkrémet teszünk. Kb. 30 darab sütink lesz.

Tovább a blogra »