Mini bagel

Hozzávalók:

250 ml langyos víz

15 ml malátaszirup (vagy 1 ek. cukor)

7 g szárított élesztő

300 g kenyérliszt

150 g teljes kiőrlésű liszt

2 kk. só

15 ml olívaolaj

a főzéshez

15 ml malátaszirup (vagy 1 ek. cukor)

A langyos vízben elkeverjük a malátaszirupot és az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a liszteket és a sót. A közepébe mélyedést készítünk. Ebbe beleöntjük az élesztős vízet és az olajat. Tésztává gyúrjuk, majd 5-10 percig dagasztjuk. Rugalmas, nem ragacsos tésztát kapunk. Egy-másfél óráig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 16 részre osztjuk. Mindegyikből gombócot formálunk, és újabb 20-30 percig kelesztjük. Egy fazékban kb. 2,5 liter vízbe belekeverjük a malátaszirupot, felforraljuk. A tésztagombócok közepébe az ujjunkkal lyukat fúrunk. A bageleket négyesével-ötösével a forró vízbe dobjuk, és egy percig főzzük, közben egyszer megfordítjuk. A kifőzött bageleket sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Tovább a blogra »