Sajtos-kolbászos tortácska

Hozzávalók:

a tésztához

200 g finomliszt

1 csipet só

100 g vaj

1 tojás

a töltelékhez

125 g Gyulai kolbász

150 g sajt

200 g tejföl

2 tojás

3-4 csipet só

 

A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a felkockázott vajat és a tojást, összegyúrjuk. A tésztából gombócot formálunk, folpackba csomagoljuk, és betesszük a hűtőszekrénybe pihenni. A kolbászt kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel, a tojásokkal és a sóval. A tésztát elővesszük a hűtőszekrényből, és nyolc egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 10 cm átmérőjű piteformát. A pitéken elosztjuk a tölteléket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük őket. Nyolc kis pite lesz belőle.

Tovább a blogra »