Csokis keksz

Hozzávalók:

40 g zabpehely

150 g liszt

1 kk. szódabikarbóna

1 csipet só

1 késhegynyi fahéj

125 g vaj

100 g nádcukor

1 tojás

100 g csokoládé csepp

75 g dió

Egy kisebb tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Egy nayobb tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, majd a tojással is. A vajas keverékhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, és összegyúrjuk. Végül belegyúrjuk a csoki cseppet és a darabokra tördelt diót is. A tésztát fél-egy órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Onnan kivéve diónyi gombócokat formálunk belőle, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, és a tenyerünkkel ellapítjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. 20-25 keksz lesz belőle.

Tovább a blogra »