Hozzávalók:
300 g finomliszt
90 g porcukor
10 g Bourbon vaníliás cukor
1 citrom héja
200 g vaj
1 tojás
2,5 ml piros ételfesték
a töltelékhez
75 g tejszín
100 g étcsokoládé
10 g méz
A lisztet összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást és az ételfestéket, összegyúrjuk. A tésztát 1-2 órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a kis darabokra tördelt csokoládét és a mézet, simára keverjük. Amikor kihűlt, felhasználásig a hűtőszekrénybe tesszük. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk. 170 fokos sütőben 12-15 percig sütjük. Amikor kihűlt, két-két szívet töltelékkel összeragasztunk. Pár óra – akár egy egész nap – pihenés nem árt neki. 25-30 darab lesz belőle.