Valentin-napi linzerszívek

Hozzávalók:

300 g finomliszt

90 g porcukor

10 g Bourbon vaníliás cukor

1 citrom héja

200 g vaj

1 tojás

2,5 ml piros ételfesték

a töltelékhez

75 g tejszín

100 g étcsokoládé

10 g méz

A lisztet összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást és az ételfestéket, összegyúrjuk. A tésztát 1-2 órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a kis darabokra tördelt csokoládét és a mézet, simára keverjük. Amikor kihűlt, felhasználásig a hűtőszekrénybe tesszük. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk. 170 fokos sütőben 12-15 percig sütjük. Amikor kihűlt, két-két szívet töltelékkel összeragasztunk. Pár óra – akár egy egész nap – pihenés nem árt neki. 25-30 darab lesz belőle.

Tovább a blogra »