Vajas keksz

Hozzávalók:

100 g vaj

60 ml víz

100 g cukor

250 g liszt

1/2 kk. szárított élesztő

1/2 kk. só

A vajat, a vízet és a cukrot kimérjük egy lábosba, és addig melegítjük, míg a vaj teljesen elolvad, és a cukor feloldódik. A lisztet összekeverjük a sóval és az élesztővel, majd összedolgozzuk a cukros-vízes vajjal. A tésztát folpackba csomagolva 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe. A hideg tésztát átgyúrjuk, hogy megpuhuljon. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 5*5 cm-es négyzetekre vágjuk. 250 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a széle megbarnul. Ez 7-8 percet vesz igénybe. 30-35 keksz lesz belőle.

Tovább a blogra »