Juhtúrós pogácsa

Hozzávalók:

50 ml tej

1 kk. cukor

10 g élesztő

250 g finomliszt

1 csapott kk. só

125 g vaj

1 tojássárgája

125 g juhtúró

a kenéshez

1 tojásfehérje

A tejet meglangyosítjuk, és elkeverjük a cukorral. Belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a juhtúrót és a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk. A tésztát egy órát pihentetjük, majd 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét lekenjük a tojásfehérjével. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Kb. 30 pogácsa lesz belőle.

Tovább a blogra »