Répás reggeli muffin

Hozzávalók:

175 g finomliszt

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

75 g nádcukor

1/2 kk. só

1 csomag sütőpor

1/2 kk. fahéj

1/4 kk. szerecsendió

1/8 kk. szegfűszeg

200 g sárgarépa lereszelve

100 ml étolaj

225 ml tej

2 tojás

Egy tálban összekeverjük a liszteket, a cukrot, a sót, a sütőport, a fűszereket és a reszelt sárgarépát. Egy mérőkancsóban összekeverjük az olajat, a tejet és a tojásokat. A nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük, és nagyjából összedolgozzuk. Nem baj, ha csomós marad. A muffinforma mélyedéseit kibéleljük kapszlikkal, és elosztjuk bennük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. 12 muffin lesz belőle.

Tovább a blogra »