Hozzávalók:
75 g aszalt sárgabarack
30 ml rum
200 ml tej
75 g + 1 kk. cukor
20 g élesztő
450 g liszt
1/4 kk. só
2 tojás
150 g vaj
75 g mandulapálcika
Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk, és rálocsoljuk a rumot. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük egy kiskanál cukorral és az elmorzsolt élesztővel, felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük 75 g cukorral és a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, és beletesszük a tojásokat és a felfuttatott élesztőt. Az egészet összekeverjük, majd kézzel pár percig dagasztjuk. Több részletben beledolgozzuk a vajat, végül a mandulát és az aszalt barackot rumostul. Egy konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük (1-1 1/2 óra). A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kivajazott-kilisztezett kuglófformába tesszük. Ismét hagyjuk duplájára kelni (kb. 1 óra), majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Amikor már nem forró, kiborítjuk a kuglófformából. Hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.