Mandulás-sárgabarackos kuglóf

Hozzávalók:

75 g aszalt sárgabarack

30 ml rum

200 ml tej

75 g + 1 kk. cukor

20 g élesztő

450 g liszt

1/4 kk. só

2 tojás

150 g vaj

75 g mandulapálcika

Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk, és rálocsoljuk a rumot. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük egy kiskanál cukorral és az elmorzsolt élesztővel, felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük 75 g cukorral és a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, és beletesszük a tojásokat és a felfuttatott élesztőt. Az egészet összekeverjük, majd kézzel pár percig dagasztjuk. Több részletben beledolgozzuk a vajat, végül a mandulát és az aszalt barackot rumostul. Egy konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük (1-1 1/2 óra). A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kivajazott-kilisztezett kuglófformába tesszük. Ismét hagyjuk duplájára kelni (kb. 1 óra), majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Amikor már nem forró, kiborítjuk a kuglófformából. Hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Tovább a blogra »