Narancsos répatorta

Hozzávalók:

5 tojás

1 narancs reszelt héja

50 ml narancslé

150 g cukor

200 g reszelt sárgarépa

100 g darált mandula

100 g finomliszt

1 kk. sütőpor

a tetejére

125 g krémsajt

30 g narancslekvár

1 kk. méz

marcipánrépa

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a narancshéjjal, a narancslével és a cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. A darált mandulát összekeverjük a liszttel és a sütőporral, és az előzőekhez adjuk. Végül beleforgatjuk a masszába a tojásfehérjehabot, és kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A krémhez összekeverjük a krémsajtot a narancslekvárral és a mézzel. A kihűlt torta tetejére kenjük a krémet, és marcipánrépával díszitjük. 

Tovább a blogra »