Sonkás-borsós quiche

Még mindig húsvéti maradékokat hasznosítunk. Ha már elfogyott a főtt, kötözött sonka, kerülhet bele másfajta is.

Hozzávalók:

a tésztához

125 g finomliszt

75 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

1 csipet só

100 g vaj

1 tojás

a töltelékhez

1 fej vöröshagyma

250 g (mirelit) zöldborsó

250 g (főtt) sonka

200 ml tejszín

2 tojás

Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és betesszük a hűtőszekrénybe. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A hagymát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a borsót, kevés vízet, és 5-10 perc alatt puhára pároljuk. A sonkát kockákra vágjuk vagy kis darabokra tépkedjük. A tejszínt összekeverjük a tojásokkal. Ha a sonka elég sós, a tölteléket nem szükséges külön megsózni. A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kb. 25 cm átmérőjű piteformát. A tésztán egyenletesen eloszlatjuk a borsót és a sonkát, majd ráöntjük a tojásos tejszínt. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

Tovább a blogra »