Mandulás fánk

Hozzávalók:

60 g vaj + a forma kikenéséhez kb. 15 g

3 tojás

10 g bourbon vaníliás cukor

40 g méz

145 g darált mandula

1 csipet só

1/2 kk. szódabikarbóna

1/2 kk. fahéj

1/4 kk. szerecsendió

a tetejére

60 g vaj

45 g kristálycukor

1 kk. fahéj

A vajat megolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a vaníliás cukorral, a mézzel és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a mandulát, a sót, a szódabikarbónát, a fahéjat és a szerecsendiót. Simára keverjük. A fánk sütőforma mélyedéseit kikenjük olvasztott vajjal, és elosztjuk bennük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A tetejére való vajat megolvasztjuk, a cukrot összekeverjük a fahéjjal. A langyos fánkok tetejét előbb az olvasztott vajba, majd a fahéjas cukorba mártjuk. 12 fánk lesz belőle. Kisebbfajta.

Az eredeti recept innen származik.

Tovább a blogra »