Csigakeksz

Hozzávalók:

225 g finomliszt

75 g porcukor

100 g vaj

50 ml tej

5 ml mandula aroma

1 ek. kakaópor

Egy tálban összekeverjük a lisztet a porcukorral. Hozzáadjuk a felkockázott vajat és a tejet, összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk az aromát, a másikba a kakaóport. Mindkét tésztát kb. 30*20 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kakaós tésztalapra fektetjük a zöld tésztalapot, sodrófával rásimítjuk, és a hosszabb oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Az így kapott rudat folpackba csomagoljuk, és kb. 20 percre betesszük a mélyhűtőbe. A hideg rudból kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük őket. 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Kb. 30 keksz lesz belőle.

Tovább a blogra »