Tökmagos pogácsa

Hozzávalók:

100 g tökmag

100 ml tej

1 kk. cukor

15 g élesztő

400 g finomliszt

1 kk. só

200 g vaj

1 tojás

a kenéshez

tejszín

2-3 órával a tészta összeállítása előtt a tökmagot beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi.

A tejet meglangyosíjuk, elkeverjük a cukorral és a belemorzsolt éleztővel, felfuttatjuk. A lisztet öszekeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a megkelt élesztőt és a tojást. Az egészet összegyúrjuk, a végén beledolgozzuk a lecsepegtetett tökmagot. A tésztát 1-2 órát pihentetjük. Utána kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és egy 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét megkenjük tejszínnel. 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. Kb. 50 darab lesz belőle.

Tovább a blogra »