Mandulás tönkölykeksz

Hozzávalók:

200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

100 g darált mandula

15 g bourbon vaníliás cukor

75 g xilit

150 g vaj

1 tojás

A lisztet összekeverjük a darált mandulával, a vaníliás cukorral és a xilittel, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk, és mindkettőből kb. 20 cm hosszú hengert formálunk. A hengereket folpackba csomagolva 30-45 percre betesszük a mélyhűtőbe. Onnan kivéve 1 cm vastag szeletekre vágjuk őket. A kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük. A tésztát természetesen lehet nyújtani és szaggatni is. Ebben az esetben ne hengereket formázzunk belőle, hanem egy golyót, és a hűtőszekrényben pihentessük egy órát nyújtás előtt. A hengeres módszer gyorsabb.

Tovább a blogra »